Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum va arăta mașina viitorului. Ascunde 1.300 de cai putere sub capotă

Thursday, 02 May 2019, 15:33 Sursă: REALITATEA.NET

DS, o subsidiară a Citroen, are un concept de mașină a viitorului cu 1.300 de cai putere sub capotă, dar care arată de parcă ar fi fost tamponată. Modelul DS X E-Tense are un design ieșit din comun.

Schițele digitale ale mașinii au fost publicate la finalul anului 2018. Este vorba despre o mașină electrică ce ar trebui să apară pe piață în anul 2035. În funcție de unghiul din care o privești, poate să te dea pe spate sau să te facă să o iei la fugă.

DS preferă să spună că este o mașină asimetrică, dar pare mai degrabă o mașină tăiată cu flexul sau tamponată. S-ar putea crede că o astfel de mașină nu are o aerodinamică foarte bună, dar nu e deloc așa.

Mașina viitorului e mai ciudată decât ai putea crede

Locul șoferului este descoperit, astfel că acesta se poate simți ca un adevărat pilot de curse, în timp ce locul pasagerului e închis într-un con de fibră de sticlă și carbon.

Cu toate că-ți dă impresia că ar fi o mașină șubredă, DS X E-Tense ascunde sub capotă o configurație demnă de mașinile de Formula 1.

De fapt, mașina pare să fie jumătate de Formula E și jumătate obișnuită. Motorul electric de 200kW (270 de cai putere) se află amplasat în partea din față, în timp ce bateria este situată în spate. Designerul a dezvăluit că mașina viitorului va mai avea două motoare, fiecare fiind amplasat în dreptul roților din față, iar împreună vor dezvolta 1.360 de cai putere. O adevărată bestie pe roți.

Mai rămâne doar ca pasionații de mașini să se obișnuiască cu designul care pare mult prea ciudat chiar și pentru o mașină a viitorului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL