Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum sună câteva dintre cele mai ciudate conspirații despre aterizarea pe Lună

Thursday, 19 September 2019, 16:17 Sursă: REALITATEA.NET

Iată o listă cu cele mai populare teorii ale conspirației care-i fac pe oameni să creadă că misiunea Apollo 11 din 17 iulie 1969 care marchează prima aterizare a omului pe Lună, nu este reală.

Steagul nu avea cum să fluture pentru că pe Lună nu există vânt

Mulți cred că steagul Americii plantat pe suprafața Lunii este dovada clară că este vorba despre o minciună. Asta pentru că în poze steagul se vede fluturând, ceea ce ar fi imposibil din moment ce nu există vânt pe Lună.

Însă, specialiștii explică că ceea ce vedem în imagini nu e steagul care flutură în bătaia vântului, ci este doar un o bară orizontală care avea scopul de a susține steagul pentru a nu atârna în jos. Adică, știm cu toții cât de mândri sunt americanii când vine vorba de steagul lor, așa că înainte de a pleca în misiunea Apollo 11 s-au gândit la toate.

Astronauții nu ar fi avut cum să aterizeze pe Lună din cauza centurilor de radiații

Conspiraționiștii spun că astronauții nu ar fi avut cum să treacă de radiațiile Van Allen care înconjoară Pământul fără a fi prăjiți. Dar specialiștii îi contrazic și susțin că durata de timp necesară pentru ca nava Apollo 11 să traverseze centurile de radiații a fost extrem de scurtă. Mai mult, potrivit acestora dacă treci suficient de repede prin această zonă, problemele sunt practic neexistente.

Misiunea nu a existat pentru că în poze nu apar și alte stele

Faptul că stelele lipsesc din pozele din misiunea Apollo 11 e un indiciu clar prin care îți poți da seama că acestea sunt false. Potrivit conspiraționiștilor, dacă poza ar fi fost făcută într-adevăr pe Lună, ar fi trebuit ca cerul să fie plin de stele.

Explicația pentru care stelele lipsesc este că misiunea a avut loc în plină zi lunară, la lumina Soarelui. Astfel, camerele folosite au fost setate special pentru această lumină, pentru a putea captura cât mai bine suprafața Lunii, și nu lumina stelelor de pe fundal.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL