Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum slăbim sănătos după Paște

Tuesday, 03 May 2016, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

Iată cum trebuie să procedăm ca acest proces să fie și sănătos, nu doar de efect:

După zilele de festin culinar ce vor urma, inevitabil mulți dintre noi vom începe să ne gândim la o nouă dietă și soluții de detoxifiere. 

Chiar dacă această dorință are scopul de a aduce multiple beneficii organismului, în multe cazuri dietele după sărbători devin îndeosebi de drastice, astfel că ajung să facă mai mult rău decât bine propriului corp.

 

Nutriționistul Vera Daghie prezintă regulile cele mai importante de care trebuie să ținem cont atunci când începem o nouă dietă după ospățul festiv.

 

Răbdarea – cheia pentru o dietă corectă 

 

Orice dietă de succes începe cu setarea unor obiective realise, care se pot integra cu ușurință în ritmul dumneavoastră cotidian. Nu vă suprasolicitați organismul din start, nu vă impuneți restricții alimentare drastice și retineți că cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung. Așa-numitele “cure de slăbire fulger“ deși pot avea efecte vizibile mai rapide, în interiorul organismului produc schimbări la nivelul metabolismului, ce pot da naștere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice.

 

“Așadar, echilibrul rămâne litera de lege pentru o dietă corectă, care vă va ajuta să slăbiți frumos și sănătos. Nu uitați că o dată cu procesul de slăbire, nu doar metabolismul este cel afectat, ci și pielea suferă transformări prin care își poate pierde elasticitatea, iar singura modalitate prin care puteți preveni acest lucru este să slăbiți treptat“, explică specialistul în nutriție, Dr. Vera Daghie.

 

Nu renuntați la pâine! 

 

Mai multe despre acest subiect citește AICI


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL