Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile

Monday, 27 November 2017, 09:49 Sursă: REALITATEA.NET

Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile? Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta la găsirea soluţiei optime pentru dezgheţarea geamurilor de la maşină, în timp util.

Porneşte căldura şi ieşi din maşină cât timp se încălzeşte motorul. Este mult mai eficient. NU utiliza niciodată apă fiartă! Rişti să îţi cumperi alt parbriz.
Pentru dezaburirea geamurilor, poţi încerca două variante: fie încălzeşti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul maşinii. Pentru a încălzi geamul, foloseşte-te de dispozitivul de încălzire a maşinii la treapta maximă şi ai grijă ca ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire, mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parpriz şi geamurile laterale.

De asemenea, nu uita să porneşti încălzirea lunetei imediat ce ai pornit motorul. Pentru a reduce umiditatea aerului, fie deschizi geamul, fie porneşti opţiunea de dezumidificare a sistemului de aer condiţionat, desigur dacă automobilul este dotat cu un sistem de climatizare.

Cum previi îngheţarea şi aburirea geamurilor:

– sterge geamurile cu o soluţie de oţet şi apă (trei părţi de oţet la o parte de apă).
– acoperă geamurile cu o pătură (sau cu o folie specială care previne îngheţul).
– foloseşte soluţie specială anti-îngheţ pentru geamuri
– şterge geamurile o dată pe săptămână. Geamurile murdare se aburesc mult mai repede decât cele curate întrucât murdăria atrage umezeala.
– evită lucrurile ude (umbrela, haine ude de la sport), iar dacă ninge, scutură-ţi bine bocancii înainte de a te urca în maşină.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL