Cum scăpăm rapid de bătături! Iată o metodă genială

Friday, 22 April 2016, 14:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Bătăturile pot să apară oriunde există o frecare permanentă: la nivelul mâinilor, coatelor, genunchilor, însă cel mai frecvent sunt localizate la nivelul piciorului. Acestea reprezintă îngroşarea stratului cornos al pielii, ca o reacţie de apărare la o supra-solicitare de tip mecanic: hiperpresiune, frecare, mers îndelungat, eforturi mari.

"Încălţămintea neadaptată la conformaţia piciorului, mersul deformat şi afecţiunile ortopedice sunt principalii factori care favorizează apariţia bătăturilor. Această îngroşare a epidermei apare în zone unde pielea suferă un traumatism permanent - fie prin frecare, fie prin apăsare continuă. Bătăturile sau duriloanele sunt de culoarea pielii normale sau uşor gălbui, gălbui-maronii, în funcţie de grosimea stratului de keratină", a declarat dr. Corneliu Dobre, medic dermatolog.
 
Bătăturile pot fi înlăturate cu ajutorul unor unguente aplicate local, numite keratolitice. De regulă, sunt recomandate preparatele care conţin uree, în concentraţii de 10% până la 25%, şi acid salicilic, în aceeaşi concentraţie. Pentru a fi eficient, tratamentul se face una-două săptămâni.

"Crema se foloseşte seara şi, pentru ca să reziste pe bătătură pe timpul nopţii, se recomandă aplicarea unei bucăţi de celofan, peste care se pune un ciorap", recomandă dermatologul, potrivit bzi.ro.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE