Cum poți îmbunătăți atenția și concentrarea copilului tău

Friday, 19 September 2014, 16:12, Sursă: REALITATEA.NET

Pentru a face față stresului cotidian și a numeroaselor activități pe care le au de îndeplinit, este foarte importat ca școlarii să doarmă suficient și să aibă și pe parcursul zilei perioade de relaxare în care să le permiteți să nu facă nimic. Jocurile pe calculator sau programele TV nu îi influențează benefic pe copii, deoarece există o cantitate foarte mare de stimuli pe care ei o primesc. De aceea trebuie impus un program pentru astfel de activități, spun specialistii GTS Solution.

Alimentația echilibrată este esențială pentru sănătatea fizică și psihică a copiilor. Substanțele nutritive esențiale, ca acizii grași omega, sunt neapărat necesare organismului. Deoarece organismul nu le poate fabrica singur, trebuie să ajungă în corpul nostru din alimentaţie. Acizii grași omega sunt importanți întrucât asigură buna funcționare a celulei nervoase și intră în structura lipidică a creierului. Fără acizi grași omega, maturizarea creierului nu ar fi posibilă.

Acizii grași omega 3 pot fi procurați din peștii care trăiesc în ape reci ca heringul, macroul, somonul, sardinele și tonul. Pentru a acoperi necesarul de acizi graşi, ar trebui consumate cel puţin 2 mese de peşte pe săptămână.

Acizii grași omega 6 sunt importanți pentru structura creierului, dezvoltarea memoriei, procesul de învățare, concentrare, atenție. Acizii omega 6 provin din planta luminița nopții (Oenothera biennis) sau din ulei din semințe de cânepă.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE