Cum arată biroul noului ministru de Interne, Marcel Vela! Locul în care puţini au acces

Monday, 04 November 2019, 23:18, Sursă: REALITATEA.NET

Marcel Vela este noul ministrul al Afacerilor Interne, iar site-ul realitatea.net vă invită să intraţi în locul unde puţini au şansa să intre: biroul ministrului, de la sediul MAI.

Adaugă părerea ta

Cu acordul MAI, site-ul realitatea.net a avut acces în sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde a realizat un reportaj multimedia legat de Revoluția din 1989. Materialul, realizat acum doi ani, poate fi citit aici.

Acesta este locul unde se va instala, începând de marţi, noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela. Iar această încăpere a fost ocupată înainte de 1990 de fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu. Potrivit mărturiilor obţinute de realitatea.net, s-au mai pastrat din acea vreme pardoseala originala si sistemul de iluminat electric, plus parchetul care delimiteaza anticamera de birou. Vezi mai jos imagini filmate de jurnalistul Cristian Otopeanu!

Biroul ministrului de Interne măsoară aproximativ 50 de metri patrati, potrivit informaţiilor realitatea.net.


Cine este Ion Marcel Vela

Ion Marcel Vela, 56 de ani, este senator de Caraş-Severin, secretar al Senatului şi membru PNL din 1990. Conduce filiala Caraş-Severin şi a avut trei mandate de primar al Caransebeşului.

A urmat cursurile Institutului Politehnic Traian Vuia din Timişoara, specializarea subinginer, şi Facultatea de Drept, la Universitatea Europeană Drăgan, Lugoj, conform news.ro.

Vela a primit, în 2015, titlul de ”Luptător cu rol determinant în Revoluţia din Decembrie 1989”, de la preşedintele Klaus Iohannis, iar în 2004, Ion Iliescu i-a acordat ordinul ”Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989”. 

 

.

Alte articole din: POLITICĂ