Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CUM arată SOLDAȚII viitorului. Roboții ar putea fi parte integrantă a Forțelor Armate Britanice în 2030

Monday, 09 November 2020, 10:46 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Vorbind despre perspectiva anului 2030, generalul Nick Carter a precizat armata britanică ar putea include atunci mașini de război controlate de la distanță, dar și roboți armați ce vor fi încărcați. Conform revistei electronice britanice LAD Bible, ofițerul de rang supoerior nu a exclus posibilitatea ca peste zece ani Forțele Armate ale Regatului Unit să includă 120.000 de combatanți. dintre care 30.000 să fie efectiv roboți. Investițiile în aceste mașini de luptă ale viitorului ar urma să aibă loc în cei cinci ani în care armata britanică ar trece prin procesul de revizuire. Cu toate acestea, ministrul Finanțelor, Rishi Sunak, nu este convins că planurile generalului vor putea fi transpuse în realitate.

Ofițerul de rang superior vede creșterea numărului de roboți în armata pe care o conduce ca pe un proces de durată, Nick Carter precizând că negocierile bugetare cu Guvernul de la Londra merg într-o direcție extrem de constructivă.

Armata Regatului Unit se confruntă în prezent cu probleme de recrutare, dar și cu probleme de subdimensionare a schemei de personal calificat. Astfel că problema trecerii la o armată în care roboții devin importanți necesită un grad suplimentar de responsabilizare.

Ministrul Apărării a ținut să clarrifice totuși că doar soldații umani vor fi capabili să folosească o armă de foc. Totuși, importanța dezvoltării tehnologice nu mai este un secret pentru nimeni chiar și în zona militarizată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL