Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum a mers economia SUA în trimestrul cu BLOCAJUL guvernamental

Thursday, 30 January 2014, 16:29 Sursă: Mediafax

Creşterea economică din ultimul trimestru al anului trecut a confirmat aşteptările analiştilor şi urmează unui avans al PIB de 4,1% în trimestrul al treilea, potrivit datelor publicate joi de Departamentul pentru Comerţ.

Cheltuielile de consum, care reprezintă aproape 70% din economia SUA, au avansat cu 3,3%, sub estimările analiştilor.

Cererea internă în creştere a permis economiei să depăşească problemele provocate de oprirea parţială a activităţilor instituţiilor federale, în luna octombrie, din cauza neînţelegerilor din Congres pe tema bugetului.

"Pentru o perioadă care a inclus blocarea parţială a activităţilor guvernamentale a fost un trimestru de succes. Ce a fost mai rău în lupta pentru buget a trecut. Creşterea economică se va accelera", a declarat Sam Coffin, analist la UBS Securities în Stamford, Connecticut.

În 2013, economia americană a înregistrat o creştere de 1,9%, după 2,8% în anul precedent.

Reducerea tensiunilor bugetare şi progresele de pe piaţa muncii vor favoriza în 2014 consumul intern şi activităţile companiilor, ceea ce explică decizia de miercuri a Rezervei Federale de a reduce din nou achiziţiile lunare de obligaţiuni, cu 10 miliarde de dolari, la 65 de miliarde de dolari.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL