Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ceaiul care te ajută să previi gripa

Wednesday, 30 January 2019, 12:00 Sursă: REALITATEA.NET

Sunt bogate în antioxidanţi şi sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi graşi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu şi fibre. În medicina cuişoarele sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, antiseptic şi analgezic. Pot fi consumate în supe, ciorbe, ceaiuri, cafea, sosuri fierbinți și chiar în orez. 

Tratează răcelile și infecțiile respiratorii

Cuișoarele ameliorează durerile în gât şi luptă împotriva viruşilor şi bacteriilor. De asemenea, pot preveni și gripa. Prepară o băutură caldă cu ajutorul a 10 picături de ulei de cuişoare pe care le adaugi într-o cană cu apă caldă, la care adaugi şi miere. Se bea de 2-3 ori pe zi. 

Atenuează durerea de dinți

Poţi ameliora temporar durerea dintelui mestecând uşor un cuişor de trei-patru ori pe zi. De asemenea, tamponarea dintelui dureros sau a gingiei cu puţină vată pe care pui ulei de cuişoare va atenua durerea. Un beneficiu suplimentar este acela că uleiul de cuişoare va trata și infecţiile dentare.

Combat tulburările digestive

Cuişoarele ajută la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, ameliorând stările de vomă, diareea, balonările, sau durerile de stomac. Uleiul de cuişoare este puternic şi poate irita stomacul. De aceea, este bine să le consumi sub formă de decoct.

Luptă cu stresul

Aroma cuişoarelor eliberează organismul de stres. Amestecă cuişoarele cu busuioc, mentă şi cardamom şi prepară un ceai cu acest amestec. Pentru îndepărtarea stresului se poate folosi şi uleiul de cuişoare în aromoterapie.

Infuzie de cuișoare

Intr-o cană de apă fierbinte, adaugă 3-4 cuișoare măcinate. Lasă licoarea la infuzat 10 minute, apoi adaugă miere. Se consumă câte 2 cești pe zi, cu înghițituri mici. Ceaiul de cuișoare combate hipertensiunea arterială, impotența și stimulează digestia.

Atenție!

Consumul de cuișoare trebuie evitat pe timpul sarcinii și dacă suferi de afecțiuni gastrice.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL