Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristina Tarcea, şefa Instantei Supreme, victorie în faţa Inspecţiei Judiciare

Monday, 10 June 2019, 17:53 Sursă: REALITATEA.NET

Secţia a constatat nulitatea absolută a acţiunii disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară. Preşedintele ÎCCJ a fost acuzat că a refuzat, nejustificat, îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

CSM a respins cauza, dar nu pe motivele invocate, ci pentru că cel care a făcut plângerea, Chris Terheș, nu avea calitate procesuală.

”Cu majoritate, (CSM - N.R.) respinge excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării.

Cu majoritate, admite excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare motivată de lipsa capacității procesuale de folosință a petentei care a formulat sesizarea.

Constată nulitatea absolută a acțiunii disciplinare exercitată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei judecător Iulia Cristina Tarcea - președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f) și o) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”

Plângerea a fost depusă de Romanian Community Coalition - Coaliţia Românilor din SUA, condus' de fostul preot Chris Terhes, devenit europarlamentar pe listele PSD.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL