Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COZMIN GUŞĂ, despre DEZBATERI: Ponta punctează decisiv la capitolul curaj, Iohannis fuge

Friday, 07 November 2014, 11:44 Sursă: REALITATEA.NET

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Gesturile celor doi candidaţi sunt extrem de transparente în acest punct al dezbaterilor televizate. În turul 1 a fost evident că niciunul dintre cei doi nu a dorit confruntarea şi au inventat fel de fel de scuze. Formatul pe care IPP l-a propus în turul 1 era inadecvat. De data aceasta, pentru turul 2, Victor Ponta a punctat decisiv la capitolul curaj pentru confruntare pentru că chiar înainte cu o săptămână de terminarea turului a făcut această propunere normală, dar curajoasă pentru orice fel de candidat, ca să existe dezbateri la cele 4 televiziuni de ştiri, 4 publicuri diferite, cu nişte garnituri de comentatori care pot să fie sau să nu fie favorabili lui Ponta. Realitatea este televiziunea care a acceptat să găzduiască un format de dezbatere pentru marţi, 11 noiembrie, lucru de care a fost informat şi Klaus Iohannis", a spus Cozmin Guşă, într-o intervenţie la Realitatea TV.

În opinia consultantului politic, Klaus Iohannis ar fi trebuit să profite de şansa oferită de dezbateri, care i-ar fi avantajat poziţia. În schimb, acesta a ales "să fugă" de confruntare.

"Revenind la Klaus Iohannis, nu înţeleg de ce fuge de dezbaterile cu Ponta, în condiţiile în care, din postura sa de challenger, de om venit de pe locul 2, avea nevoie de multe dezbateri televizate pentru a putea recupera dezavantajul faţă de Ponta, un Ponta care, prin scrisoarea pe care a trimis-o, punctează din nou şi-l arată pe Iohannis cu fuge de dezbateri. Pentru că acele contrapropuneri cu care vine Iohannis, ca Universitatea de Vest din Timişoara, în faţa studenţilor, sunt propuneri total neserioase pentru un om care face politică. De când sunt specialişti studenţii să adreseze întrebări candidaţilor, în condiţiile în care nici măcar nu au terminat studiile superioare şi nu sunt competenţi în domeniile pe care şi le arogă. Televiziunile au moderatori care au studiat politică, economie, politică externă. Chestia asta cu dezbaterea studenţilor este o prostie politică pe care nu şi-o poate asuma decât cineva care nu se pricepe la organizarea dezbaterilor şi la concluziile care trebuie să revină în urma acestor dezbateri", a explicat Guşă. 

"Din acest motiv spun, tranşant, propunerea lui Ponta era una extrem de nimerită pentru că acoperea multe publicuri şi toate televiziunile. Ca să mă pun în pielea lui, Iohannis putea să spună: 'Domnul Ponta, nu accept la toate cele 4 televiziuni dezbaterea pentru că 2 dintre ele sunt deţinute de oameni care sunt aliaţi politici cu dvs., RTV şi Antena 3. Atunci Iohannis ar fi avut o atitudine normală spunând 'dar la celelalte două televiziuni, printre care Realitatea TV, care nu sunt implicate politic, accept cu plăcere şi vin'. În loc de asta, Iohannis inventează fel de fel de propuneri sau aşteaptă provincia", mai spune consultantul politic.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL