Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirusul a mai luat o viață! „Padre” Varlaam, unul dintre cei mai iubiți preoți din Timiș a murit

Tuesday, 03 November 2020, 10:39 Sursă: realitatea.net, OpiniaTimisoarei.ro

Autor: Ioana Stanescu

 

Anunțul decesului a fost făcut pe pagina de Facebook a mănăstirii, în noaptea de luni spre marți.

Era internat la secția de Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, potrivit realitateadetimis.net.

Părintele Varlaam, „Padre”, cum era cunoscut printre credincioși, era sufletul mânăstirii Partoș și ajuta zeci de copii din familii defavorizate, potrivit presei locale.  

În 15 octombrie, el transmitea un mesaj pe pagina de Facebook a mănăstirii în care anunța că este infectat cu noul coronavirus și cerea și respectarea regulilor de protecție sanitară: „Din păcate după primirea rezultatelor testului am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugați și pentru toți bolnavii și pentru medicii și personalul medical care fac atât de mult bine și care au o misiune deloc ușoară. (...) Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor... Știți cât de mult țin la asta. E esențial! Vremurile nu sunt bune...”.

După aflarea veștii, oamenii au reușit să găsească plasmă convalescentă pentru tratament, dar, din păcate, „Padre” a pierdut lupta cu virusul.

„De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareț Varlaam bate în veșnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veșnicie și pentru veșnicie.

De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deși s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul.

Chip al bunătății infinite, al iubirii jertfelnice și al slujirii tuturor, Padre este de astăzi rugător neobosit în ceruri și, așa cum mereu le-a promis ucenicilor săi, de astăzi îi așteaptă la poarta veșniciei. Omul-lumină, omul-bucurie, omul pentru care iubirea era modul de viață își liniștește acum inima în iubirea Tatălui, iubire pe care fiecare om care l-a întâlnit a putut să o vadă în ochii săi. Omul în ai cărui ochi puteai să vezi o adiere a veșniciei, omul a cărui rugăciune te purta prin durerile vieții, omul al cărui cuvânt zidea inimi.

Viața sa a fost o Liturghie a slujirii aproapelui, o Liturghie a crucii în ultimele săptămâni și astăzi a biruinței în veșnicie. În 14 ani de preoție și 12 ani de slujire ca stareț a ars mereu pentru cei din jur, ca o lumină în bezna lumii, luminând prin faptă și cuvânt, dăruindu-se tuturor cu iubire și jertfelnicie. Existența sa este privilegiul nostru! De astăzi lumea îl va cunoaște prin cuvântul său dăruit „cu timp și fără timp”, de astăzi îl vom privi tainic într-o icoană a inimilor noastre", este mesajul postat pe pagina de Facebook a mănăstirii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL