Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

Coronavirus. Numărul cazurilor a crescut la 92.000 la nivel mondial. Noi cazuri raportate in SUA și Australia

Wednesday, 04 March 2020, 12:24 Sursă: Dana Bărăgan

Numai în Statele Unitate au fost raportate 126 de noi cazuri de infecție, țara confruntându-se până în prezent cu 9 decese – toate în Washington, informează CNN. Vă reamintim că SUA anunțau primul deces provocat de COVID-19 pe 29 februarie. De atunci și până în prezent, Washingtonul și California rămân în continuare zonele în care au fost raportate cele mai multe cazuri de coronavirus,  respectiv câte 27 de persoane în fiecare dintre cele două regiuni.

Australia a confirmat și ea încă 2 cazuri noi de coronavirus, numărul persoanelor infectate la nivelul țării urcând la 42. Cât privește cele 2 cazuri nou raportate, se pare că este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani, a cărui stare este stabilă, și o femeie în vârstă de 40 de ani, ambii întorși  recent din Iran.

Hârtia igienică, raționalizată în Australia

În contextul panicii create de coronavirus, rafturile unui supermarket din Australia s-au golit. Vă vine să credeți sau nu, dar produsul cel mai căutat zilele acestea a fost hârtia igienică și nu măștile medicale, deinfectanții sau produsele alimentare de bază. S-a ajuns până acolo încât compania Woolworths a anunțat că va raționaliza hârtia igienică și fiecare client va putea cumpăra doar 4 pachete, astfel încât să aibă acces la acest produs cât mai mulți clienți.

“Who Gives a Crap”, compania australiană care se ocupă cu reciclarea hârtiei, a anunțat pe contul oficial de Twitter că a vândut toate stocurile. Reprezentanții companiei pun situația neașteptată pe seama “nebuniei” create pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19 și fac apel la populație să își păstreze calmul.

Primul deces din cauza COVID-19 în Spania, Iranul ia măsuri noi de protecție

Un bărbat din regiunea spaniolă Valencia a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, devenind astfel prima victimă din statul iberic. Testele medicale au dovedit că pacientul, care a decedat pe 13 februarie, era infectat cu Covid-19.

De cealaltă parte, Iranul ia măsuri drastice, mobilizând o echipă formată din 300.000 persoane, lucrători în sănătate, în lupta cu coronavirusul. Măsura vine după ce la nivelul țării s-auînregistrat nu mai puțin de 2.300 de cazuri, fiind raportate 77 de decese în mai puțin de două săptămâni.

Coreea de Sud declară “război” virusului ucigaș

Mobilizare de forțe și în Coreea de Sud. Președintele Moon Jae-in și-a anulat toate vizitele oficiale programate să aibă loc la mijlocul acestei luni în țări precum Emiratele Arabe Unite, Egipt și Turcia pentru a-și putea concentra eforturile în lupta cu focarele de coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi, într-o declarație de presă, de purtătorul de cuvânt al Casei Albastre, Kang Min-seok

“Întreaga țară intră în război împotriva acestei boli infecțioase", declara cu doar o zi în urmă președintele Moon.

Noile cazuri de infecții duc totalul acestora în Coreea de Sud la 5.328, cu 32 de decese.

Iată care sunt cele mai afectate 5 state ale lumii:

  • China Continentală (80.270 cazuri și 2.981 morți)
  • Corea de Sud (5,612 cazuri și 32 morți)
  • Italia (2,502 cazuri și 79 morți)
  • Iran (2.359 cazuri și 77 morți)
  • Japonia (991 cazuri și12 morți)

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL