Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus. A murit John Prine, cântărețul de folk american în vârstă de 73 de ani

Wednesday, 08 April 2020, 09:15 Sursă: Realitatea.NET

Supranumit "Mark Twain" al textierilor şi menţionat de Bob Dylan drept unul dintre compozitorii săi preferaţi, John Prine şi-a făurit într-o carieră de peste 50 de ani imaginea unui maestru al cuvintelor, specialist în balade melancolice, cu accente de suprarealism.

Născut pe 10 octombrie 1946 în Maywood, Illinois, John Prine a început să cânte la chitară ca amator înainte de a se afirma la sfârşitul anilor 1960 în Chicago şi de a fi remarcat de vedeta country Kris Kristofferson.

Primul album, care îi poartă numele,  afost lansat în 1971. Iubitor al muzicii bluegrass, Prine a combinat în baladele sale dragostea pierdută, singurătatea şi regretul, în special în producţiile lui recente.

Recompensat în ianuarie cu un Grammy pentru întreaga carieră, John Prine a fost selectat pentru a intra în panteonul compozitorilor în 2019, Songwriter's Hall of Fame, după ce s-a alăturat în 2016 lui Chuck Berry şi Leonard Cohen în clubul foarte exclusivist al compozitorilor acceptaţi în organizaţia literară PEN, mai arată sursa citată.

Artistul a supravieţuit de două ori cancerului.

Soţia sa, Fiona, a anunţat în martie că John Prine a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Pe 29 martie, familia sa a precizat că artistul era intubat, în stare critică.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL