Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kim Jong-un, decizie șocantă după ce s-a certat cu Trump

Thursday, 07 March 2019, 07:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Aş fi foarte, foarte dezamăgit de preşedintele Kim", a declarat el. "Nu cred că voi fi, dar să aşteptăm să vedem ce se va petrece", a spus Donald Trump.

Experţi americani au raportat, pe baza imaginilor luate prin satelit, semne de activitate la situl nord-coreean Sohae, cunoscut şi sub numele Tongchang-ri.

Cum arată trenul blindat cu care Kim Jong-un a intrat în China

Acest lucru sugerează că nord-coreenii au început "reconstrucţia rapidă" a acestei instalaţii chiar înainte sau imediat după întâlnirea de la sfârşitul lui februarie din Vietnam dintre preşedintele Statelor Unite şi liderul de la Phenian, sunt de părere experţii.

Considerând că "este prea devreme pentru a şti" dacă aceste informaţii sunt adevărate, Donald Trump a lansat un avertisment în direcţia celui pe care îl acoperă, totuşi, cu laude după primul lor summit istoric din iunie 2018, de la Singapore.

"Aş fi foarte, foarte dezamăgit de preşedintele Kim", a declarat el. "Nu cred că voi fi, dar să aşteptăm să vedem ce se va petrece", a adăugat Donald Trump.

Săptămâna trecută, cei doi lideri au eşuat, cu prilejul unui summit în Vietnam, să încheie un acord fie şi parţial asupra denuclearizării nord-coreene, lovindu-se de problema sancţiunilor economice a căror ridicare era dorită de liderul comunist, potrivit Agerpres.

Coreea de Nord: cum arată un post de televiziune. Ce vede populaţia la TV

Imagini absolut fabuloase, Kim Jong-un în vizite de lucru, e leit Ceauşescu (GALERIE FOTO)

Donald Trump și Kim Jong-un nu au ajuns la un acord privind denuclearizarea peninsulei coreene, după un summit desfășurat la Hanoi, în Vietnam, și scurtat în mod neașteptat.

Casa Albă a anunțat joi că nu s-a ajuns la un acord între SUA și Coreea de Nord în urma celui de-al doilea summit dintre Donald Trump și Kim Jong-un.

Donald Trump a confirmat, ulterior, într-o scurtă declarație de presă: ”Nu ar fi fost o idee bună să semnăm ceva. Pur și simplu am plecat. Dar am petrecut aproape toată ziua cu Kim Jong-un”.

Președintele american a insistat că relația cu liderul nord-coreean este foarte puternică. ”Dar am decis să nu optăm pentru niciuna dintre variante”, a spus el.

Secretarul american de Stat a întărit spusele șefului său. ”L-am rugat să facă mai multe concesii. Nu era pregătit pentru asta. Aș fi vrut să avansăm mai mult, dar sunt totuși optimist”, a spus Mike Pompeo.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL