Cum arată trenul blindat cu care Kim Jong-un a intrat în China

Tuesday, 08 January 2019, 12:34, Sursă: REALITATEA.NET

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns la Beijing, însoţit de soţia sa, Ri Sol-ju, pentru o vizită neanunţată, la invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping. Galeria Foto.

Adaugă părerea ta

Vizita, care se va încheia în 10 ianuarie, vine în contextul negocierilor pentru un al doilea summit între Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump. Cei doi lideri au avut o intrevedere istorică, în iunie anul trecut, conform Mediafax.

Kim Jong-un a călătorit cu trenul său blindat până în China, fiind însoţit de soţia sa, Ri Sol-ju, dar şi de câţiva oficiali de la Phenian. De altfel, agenţia de ştiri Yonhap din Coreea de Sud a semnalat că un tren nord-corean a fost văzut trecând frontiera. Zeci de vehicule de securitate şi oficiali au blocat drumurile în jurul gării din oraşul de frontieră Dandong.

Cum arată trenul blindat cu care Kim Jong-un a intrat în China, în Galeria Foto şi în VIDEO.

De asemenea, turiştii cazaţi la hotelul din Dandong nu au avut permisiunea să intre în încăperile cu vedere la frontieră, iar potrivit agenţiei de ştiri Kyodo acest lucru reprezintă "o decizie aparentă pentru a preveni vederea trenului prezidenţial".

Potrivit BBC, trenul blindat folosit de Kim Jong-un seamănă cu cel folosit de tatăl său, Kim Jong-il, în timpul vizitelor sale din 2011 în China şi Rusia.

Alte articole din: Ultimele Stiri