Copil cu dizabilităţi, discriminat la şcoală. O învăţătoare este acuzată că a jignit o fată de 8 ani

Friday, 25 March 2016, 15:36 Sursă: REALITATEA.NET

Totul a început în 2014, când Adelina, fata de opt ani, a fost înscrisă la clasa pregătitoare alături de sora ei, Renata. Între cele două copile este diferenţă de un an, dar Adelina a fost dată în mod special mai târziu la şcoală pentru ca sora ei să o ajute. Părinţii reclamă că fetele au fost izolate şi supuse unui tratament discriminator de învăţătoare. În plus, Adelina era jignită şi nu avea asigurată o bancă în clasă, la fel ca ceilalţi elevi.

"O rugam pe doamna să-i aducă bancă, normal ca Adelina tot timpul asta devenea agitată. Se merge în altă clasă se aducea banca. În următoarea zi se repeta acelaşi lucru. Copilul meu niciodată nu avea bancă în clasa dânsei", a spus mama fetiţelor.

Copil cu dizabilităţi, discriminat la şcoală. O învăţătoare este acuzată că a jignit o fată de 8 ani

Asistentul personal al copilului a înregistrat-o pe învăţătoare când aceasta refuza să o primească pe fată la şcoală.

Directoarea şcolii confirmă că mama fetei a venit de mai multe ori la ea să se plângă de învăţătoare. Acum, însă, pare lovită de amnezie. Nu mai ştie exact care era motivul. "Nu aş putea să vă spun lucrul ăsta că nu mai reţin exact, că a fost o problemă mai veche şi dacă vă spun aşa cuvânt mi-e că incriminez şi învăţătoarea şi mama şi pe mine", a afirmat directorea şcolii.

În cele din urmă, în 2015, părinţii au fost nevoiţi să le transfere pe cele două surori la o altă şcoală. Inspectoratul şcolar susţine că nu au primit nicio plângere din partea părinţilor şi de aceea nu a deschis nicio anchetă.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în acest caz.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL