Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coordonatorul campaniei de vaccinare, explicații pentru cei care vor să se vaccineze. Cât de sigur e vaccinul anticoronavirus și ce reacții adverse are

Friday, 04 December 2020, 19:20 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

"Studiile clinice efectuate la acest moment generează un profil de siguranţă foarte bun, în sensul în care s-au înregistrat reacţii adverse obişnuite, reacţii adverse care nu necesită o atenţie medicală deosebită şi sunt cele înregistrate în orice tip de activitate de vaccinare şi de proces de vaccinare. Mă refer în mod deosebit la reacţiile adverse locale, cu durere locală, roşeaţă, tumefacţie şi reacţii adverse generale, cum sunt dureri musculare, dureri articulare, dureri de cap, febră.

Sunt reacţiile adverse care au fost raportate de parte dintre persoanele care au fost vaccinate în studii clinice, însă vreau să subliniez că şi persoanele din lotul placebo, persoanele care nu au primit vaccin, au raportat, mare parte dintre ele, acest tip de reacţii adverse care ţin de fapt de trauma locală la momentul înţepăturii, o mare parte dintre acestea”, a spus Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, vineri.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL