Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Concursul „George Enescu”, ONLINE din cauza epidemiei de COVID-19. Recuperarea banilor pe biletele cumpărate

Monday, 27 July 2020, 16:46 Sursă: realitatea.net

 

Măsura a fost luată de organizatorul Concursului, ARTEXIM, în urma unei consultări cu membrii juriilor și cu directorul artistic al Festivalului și Concursului Enescu, Vladimir Jurowski, în contextul agravării situației generate de pandemie, pentru a proteja sănătatea tinerilor muzicieni, artiștilor implicați în procesul de jurizare, publicului și echipei de organizare.

„Ne pare rău că a trebuit să schimbăm modul de organizare în scurtul timp rămas până la începerea Concursului. Am decis să nu anulăm Concursul pentru că vrem să transmitem artiștilor și publicului larg un mesaj despre cât este de important pentru toți să nu renunțăm la ce ne definește ca oameni. Pe concurenții care s-au înscris în Concurs îi definesc pasiunea pentru muzică și dorința de a excela în cariera artistică. Membrii juriilor, artişti şi pedagogi de recunoaștere internațională, doresc promovarea tinerilor şi sprijinirea lor în aceste momente grele ale viitoarei lor cariere. Publicul nostru este definit de pasiunea de a asculta muzică de calitate. Pentru ei, am decis să continuăm organizarea competiției, dar în condiții diferite, pentru a proteja sănătatea tuturor celor implicați. Participarea la Concursul Enescu 2020 va fi mai mult ca niciodată o șansă de afirmare în cariera internațională pentru laureatii celor trei secțiuni”, a declarat presei Mihai Constantinescu, directorul ARTEXIM.

Accesul publicului și restituirea banilor de bilete și abonamente

Accesul publicului la Concertul de Gală, care deschide Concursul Enescu, pe 29 august, și la primele două etape de concurs va fi gratuit și integral online. Pentru concertele și recitalurile din faza a doua a Concursului (din mai 2021), procedura de acces va fi anunțată la începutul anului viitor. Spectatorii care au cumpărat bilete și abonamente pentru ediția 2020 își vor primi integral banii înapoi, de la Eventim.

Procedura este următoarea:

- Toți cei care au achiziționat bilete direct de pe site-ul Eventim.ro vor primi o informare pe email din partea Eventim cu privire la începerea procesului de rambursare automată a banilor pentru biletele achitate. Sumele vor fi returnate în conturile din care au fost efectuate plățile.

- Cei care au cumpărat bilete din rețeaua magazinelor partenere Eventim vor returna biletele la punctul de vânzare de unde a fost făcută achiziția.

- Cei care au efectuat achiziția de la punctele de vânzare Eventim sau de la sediu vor transmite un mesaj cu datele de comandă și numele cumpărătorului la adresa de email contact@eventim.ro

- Pentru mai multe detalii sau informații, puteți trimite un mail la adresa contact@eventim.ro sau să apelați numărul de telefon 0730240249 de luni până vineri în intervalul orar 10.00-18.00.

Cum se va desfășura Faza 2020 a Concursului „George Enescu”

Toți participanții vor rămâne acasă, în siguranță. Pentru fiecare dintre primele două etape ale Concursului, concurenții vor trimite Comitetului de organizare înregistrări ale interpretării lor, până la datele de 24 august (violoncel), 31 august (vioară) și 6 septembrie (pian) conform repertoriului ales inițial, iar membrii juriului vor analiza de acasă primele două etape ale Concursului. Toate înregistrările trimise de concurenți vor fi publicate pe website-ul Concursului www.festivalenescu.ro pentru iubitorii muzicii clasice.

Concursul Enescu 2020 va începe conform programului pe data de 29 august, cu Concertul de Gală anunțat inițial, la care publicul va avea acces gratuit, pe site-ul www.festivalenescu.ro:

Dirijor: Josep Caballé Domenech

Program:

Alexandru Ștefan Murariu – „Concert pentru clarinet şi Orchestră”  (Lucrare distinsă cu premiul I în cadrul secțiunii Compoziție, Concursul Internațional George Enescu, ediția 2018)

Solist: Aurelian Băcan

Dan Dediu – „Brahmsodia” – Triplu concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră  – primă audiție mondială (laureat al Concursului Internațional George Enescu, ediția 1991)

Solişti:

Gyehee Kim  – vioară, câștigătoare a Concursului Internațional George Enescu, ediția 2016

Valentin Răduțiu  – violoncel, laureat al Concursului Internațional George Enescu, ediția 2011

Viktoria Vassilenko – pian, câștigătoare a Concursului Internațional George Enescu, ediția 2016

Brahms – Simfonia nr. 1 în do minor, Op. 68

Prima etapă de Concurs a fiecărei secțiuni se va desfășura conform programului inițial: violoncel, 30 august-3 septembrie; vioară, 5-9 septembrie; pian, 11-15 septembrie. Atât publicul, cât și membrii juriilor vor asculta interpretările înregistrate de concurenți în prealabil și trimise organizatorilor. Juriile îi vor alege pe cei 12 concurenți care vor trece în a doua etapă, care se va desfășura tot online, pe bază de înregistrări, conform programului inițial: violoncel, 5-7 septembrie; vioară, 11-13 septembrie; pian, 17-19 septembrie. Dintre cei 12 vor rămâne doar șase concurenți pentru fiecare secțiune, care vor intra în semifinală.

Jurizarea lucrărilor înscrise la secțiunea Compoziție a Concursului Enescu va avea loc în perioada 1-15 septembrie 2020. Fiecare membru al juriului va analiza acasă cele 25 de lucrări înscrise, iar rezultatele finale vor fi comunicate public de organizatori pe 20 septembrie 2020.

Cum se va desfășura Faza 2021 a Concursului „George Enescu”

Semifinale și Finale Concursului Enescu se vor desfășura în București între 13-23 mai 2021, la Ateneul Român, cu participarea Filarmonicii George Enescu și a dirijorilor Nicolas Altstaedt (Finala Violoncel), Wilson Hermanto (Finala Vioară) și John Axelrod (Finala Pian).

Concertele din Finala Concursului vor face parte din stagiunea 2021 a Filarmonicii George Enescu. Recitalurile membrilor juriului și ale laureaților ediției 2018 vor fi organizate în sesiunea specială a semifinalelor și finalelor din luna mai 2021.

La ediția 2020 a Concursului Enescu s-au înscris 292 de concurenți din 42 de țări, din care au rămas, în urma preselecției, 272 de candidați din 41 de țări. Listele complete ale concurenților care intră în concurs, la cele trei secțiuni, pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro, la secțiunea „Rezultate”.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL