COMPLICELE lui Codruţ Marta, adus în ţară

Thursday, 08 May 2014, 09:47 Sursă: REALITATEA TV

Diana Nemeş, unul dintre complicii lui Codruţ Marta, a fost extrădată din Statele Unite. Ea îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv. Soţii Diana şi Radu Nemeş sunt acuzaţi de o evaziune fiscală în valoare de 15 milioane euro. În dosar mai sunt cercetaţi şi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi directorul său de cabinet, Codruţ Marta, dat dispărut din 2012.

Adaugă părerea ta

La un an şi jumătate după ce au fost daţi în urmărire, soţii Diana şi Radu Nemeş au fost arestaţi în luna martie. Femeia, însărcinată cu al treilea copil, a fost de acord cu extrădarea şi a ajuns la Bucureşti sub escortă.

Radu Nemeş a contestat extrădarea şi aşteaptă să fie judecat din nou. Presa americană spcrie că familia Nemeş a folosit banii obţinuţi din infracţiunile comise în România ca să trăiască pe picior mare în SUA. Au cumpărat case, terenuri şi maşini, iar în localitatea Yelm din statul Washington au investit într-o vinărie.

De altfel, FBI-ul conduce o investigaţie ce vizează presupuse operaţiuni de spălare de bani realizate de familia Nemeş şi alte persoane din Washington.

În acelaşi dosar, magistraţii români au emis mandat de arestare şi pe numele lui Codruţ Marta.

Soţii Nemeş sunt cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală, alături de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta şi fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă. Potrivit anchetatorilor, Diana şi Radu Nemeş, sprijiniţi de Blejnar, Marta şi Comăniţă ar fi coordonat o grupare infracţională organizată care a vizat sustragerea de la plata accizelor a peste 33.000 de tone de motorină. Acestea au fost comercializate sub denumirea unor produse petroliere inferioare. Prejudiciul se ridică la peste 15 milioane de euro.