Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COD GALBEN de CANICULĂ: Peste 30 de persoane au leşinat pe stradă

Monday, 27 July 2015, 19:29 Sursă: REALITATEA.NET

"Luni, până la ora 18.00, au fost 783 de solicitări, cu 373 de urgenţe. Din totalul urgenţelor, 75 sunt cazuri în loc public, iar dintre acestea, 32 sunt leşinuri", a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, citată de Mediafax.

Ea a precizat că media solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov nu a mai coborât sub 1.250 de cazuri în 24 de ore, de când a început canicula.

"Din acest motiv, zilnic am fost nevoiţi să suplimentăm, în medie, cu între trei şi cinci numărul de echipaje", a mai spus dr. Alis Grasu.

Solicitările privind urgenţele medicale vizează cazuri diverse, de la insolaţii, arsuri solare, hipertermie după expunere prelungită la soare, suferinţe cardiace, accident vascular cerebral, depresii şi altele, a adăugat medicul.

Capitala şi 19 judeţe din sudul şi sud-est a ţării sunt, luni şi marţi, sub atenţionare de cod galben de caniculă şi disconfort termic. Temperaturile maxime ating 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL