Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CNC A DECIS: "NYMPHOMANIAC II" va fi lansat în cinematografele din România

Thursday, 30 January 2014, 19:38 Sursă: Mediafax

"Atât timp cât voi fi director al Centrului Naţional al Cinematografiei, în România, nu va exista cenzură în privinţa filmelor ce vor fi difuzate în cinematografe", a declarat acesta, joi, pentru MEDIAFAX.

Comisia de clasificarea a filmului a Centrului Naţional al Cinematografiei a revizionat, joi după amiază, filmul "Nyphomaniac Vol. II", regizat de danezul Lars von Trier, acordând acestuia clasificarea "I.M. - 18", "filme interzise minorilor", ceea ce înseamnă că lungmetrajul poate fi proiectat în cinematografele din România.

Distribuitorul filmului, Independenţa Film, urmează să primească certificatul de clasificare în cursul zilei de vineri, în conformitate cu legile în vigoare privind cinematografia.

De asemenea, Cristina Corciovescu a fost schimbată din funcţia de preşedinte al Comisiei de clasificare a filmului, cu Alexandra Greceanu. Cristina Corciovescu va rămâne membru în Comisia de clasificare a filmelor a CNC.

În data de 28 ianuarie, Comisia de clasificare a filmelor a acordat lungmetrajului cu titlul original "Nymphomaniac Vol. II" clasificarea "Interzis minorilor şi proiecţiei cu public IM-18-XXX".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL