Marcel Ciolacu acuză PNL: „Schimbarea legilor electorale, un ABUZ!” Ce decizie a luat PSD

Tuesday, 14 January 2020, 15:46 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, după ședința Comitetului Executiv, că va fi trimisă o scrisoare către toate organismele europene pentru a semnala „abuzul” făcut de actualul Guvern liberal privind schimbarea legislației electorale.  EL o numește pe vicepremierul Raluca Turcan autoarea morală a modificării legilor electorale pe ultima sută de metri, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi.


AVERTISMENTUL PSD către PNL

„Am decis sa trimitem o scrisoare din partea PSD la președintele Comisiei Europene si la grupul S&D, la președintele Parlamentului European, tuturor europarlamentarilor pentru acest abuz de a schimba legile electorale, în ciuda recomandarilor venitet din partea UE, a Comisiei de la Venetia”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul conferinței de presă de după CEx a PSD, la Palatul Parlamentului.

Președintele social-democraților acuză Guvernul și pe liberali de ipocrizie pentru schimbarea alegerilor in doua tururi și a declansării anticipatelor prin modificarea legilor electorale.

„Nu ai dreptul sa modifici cu 2-3 luni inainte de momentul electoral. Nu s-a întâmplat niciodată în România așa ceva! Și ipocrizia politică trebuie să înceteze!”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu: „PSD este de acord cu alegerea primarilor în două tururi”

„S-au facut alegeri in 2 tururi. PSD e de acord cu alegeri i n 2 tururi in urmatorul ciclu electoral, din 2024, daca mandatul primarilor ramane la 4 ani si nu se majoreaza la 5 ani”, a precizat președintele PSD.

Ciolacu: PNL a votat alegerile primarilor intr-un singur tur. NU poți face legi după bunul plac al tău!

„Am un istoric al modificărilor legilor. În 2011 s-a modificat trecerea la un tur, iar votantii au fost Raluca Turcan , Cezar Preda, Gh TInel, Petru Movilă, Lucian Bode, Roberta ANastase, Gabriel Andronache sia lții, pot continua. Acesti oameni dovedesc că fac politică măruntă ipocrita. Ei sunt cei care au modificat legea, iar azi vin total nedemocratic, ilegal sa modifice legea si regulile in timpul jocului.
Doamna vicepremier (Raluca Turcan-n.red.) care e șefă la modificarea legilor electorale. Este autoarea morală a modificarii legilor electorale”, a acuzat șeful PSD.

„NU poti face legi dupa bunul plac al tau! Este o democratie pentru un stat foarte mic și reprezentativ din alta zona a lumii, nu cea europeană. (...) Ce susținem foarte clar: Sub nicio formă nu ai dreptul să modifici legi electorale cu 2-3 luni inaintea momentului electoral. Nu există să incalci aceasta linie rosie a democratiei. Niciunde!”, a mai declarat marți Marcel Ciolacu. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-14 17:51:37
Adrian

Idiotule, asta trebuia facut demult, nu poti sa ai un primar sau orice conducator votat doar de 25-30% . O sa fii luat la misto de toate comisiile europene , veti cunoaste adevaratele sondaje si o sa va stea in gat .

2020-01-14 21:52:54
un roman

HOTII STRIGA HOTII :))))))

2020-01-16 17:17:06
Daca unul voteaza ,de ce săa obligi să voteze PNL,pe sub căciulă ?

Adriene mama,dacă aveti gija primarilor,vă spun ca ei se simt confortabili-ca presedintele meu- si cu 1%,daca poporul vrea sau nu vrea sa voteze.Dacă va referiti la partide,ce mai pesubmasă se vor alege primarii,cu u gând negru la poporul care nu a ales majordomii multinaționalelor sau pe copradori dlui Rares Bogdan.

Alte articole din: POLITICĂ