Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cinci flori comestibile și beneficiile lor surprinzătoare

Friday, 13 May 2016, 13:14 Sursă: REALITATEA.NET

Află, așadar, care sunt florile comestibile pe care le poți folosi în bucătărie și ce proprietăți au acestea!

Flori comestibile cu beneficii nebănuite

Multe dintre florile care ne încântă privirile ar putea să ne satisfacă și papilele gustative, dacă le-am folosi la gătit sau la decoratul preparatelor. Unele flori au chiar și proprietăți terapeutice, atâta vreme cât ai grijă să le consumi în cantitatea recomandată și nu faci excese.

Florile de gălbenele: probabil că știai deja că aceste mici floricele galbene pot fi consumate, cea mai populară variantă fiind ceaiul de gălbenele. Acesta face minuni pentru ficat și pentru întregul sistem digestiv, fiind recomandat după mesele copioase sau când ai stări de greață. Florile de gălbenele mai pot fi folosite și în diverse preparate, având o aromă care variază de la amărui la ușor picant. Seamănă puțin la gust cu șofranul, cel mai scump condiment din lume. Poți să presari petale de gălbenele peste supe, paste sau preparate din orez ori poți să le adaugi la salate, pentru un plus de savoare. Totodată, este util să știi că petalele de gălbenele pot fi folosite pentru a colora supele, aspicul, omletele și alte preparate. Beneficiile consumului de flori de gălbenele: reducerea inflamațiilor din corp, protejarea vederii, a sistemului digestiv și a funcției hepatice, ameliorarea durerilor menstruale.

Flori de măr: în mod surprinzător, delicatele flori de măr care ne încântă primăvara cu aroma lor minunată sunt și comestibile, însă trebuie consumate cu moderație, pentru că pot conține substanțe înrudite cu cianura (la fel ca sâmburii de măr, care sunt otrăvitori). Florile de măr pot fi folosite pe post de decor, dar pot fi adăugate și la salate, pentru o aromă florală delicată și subtilă.

Beneficiile consumului de flori de măr: stimularea sistemului digestiv, ameliorarea iritațiilor pielii, calmarea sistemului nervos.

Gladiole: pentru a putea consuma aceste flori frumoase, trebuie doar să le scoți stigmatele. Aroma petalelor de gladiolă este asemănătoare cu cea a salatei verzi, florile putând fi folosite pentru a decora deserturi, în special mousse-uri. Poți să adaugi petalele și la salate, dar le poți și găti, ele având o aromă subtilă, dar plăcută.

Beneficiile consumului de gladiole: stimularea funcției digestive, eliminarea grăsimilor din ficat, echilibrarea hormonală, creșterea libidoului.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL