Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel mai sănătos fruct din lume: reduce colesterolul, tensiunea şi previne infarctul

Wednesday, 28 December 2016, 09:29 Sursă: REALITATEA.NET

Pacienţii care suferă de anemie ar trebuie să consume curmale datorită cantităţii foarte mari de fier pe care o conţin. Aproximativ 100g de curmale conţin 0,9 mg de fier care reprezintă 11% din aportul zilnic recomandat. Fierul face parte din hemoglobină celulelor roşii din sânge şi măreşte capacitatea de transport a oxigenului. Femeile gravide şi copiii aflaţi la pubertate au mare nevoie de fier.

Oamenii cu o inimă slabă pot utiliza acest fruct pentru un efect uimitor. Puneţi o mâna de curmale cu seminţe în apă peste noapte la temperatura camerei. De dimineaţă scoateţi seminţele şi curmale din apă. Puneţi seminţele şi apa într-un blender şi puteţi consumă această băutură oricând în timpul zilei, scrie healthy-romania.ro.

De asemenea, curmalele sunt cele mai potrivite alimente pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Conţin foarte puţin sodiu şi sunt foarte bogate în potasiu. O porţie standard de 5-6 curmale contint aproximativ 80 miligrame de magneziu un mineral esenţial care contribuie la extinderea vaselor de sânge.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL