Cel mai eficient tratament pentru durerea de gât. Iată cât de simplu se prepară

Monday, 03 October 2016, 13:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cu o istorie de aproape 2.000 de ani, ghimbirul nu este doar un condiment folosit în bucătărie, ci şi o plantă cu numeroase properietăţi terapeutice, fiind utilizat încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradiţională chineză. Înrudit cu turmericul şi cu cardamonul, ghimbirul este o rădăcină folosită frecvent în compoziția rețetelor naturiste.

În Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, în componența lui găsindu-se nu mai puțin de 500 de substanţe active. Are un gust puternic, şi are o cantitate însemnată de vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, dar şi minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu şi fosfor. Toate aceste proprietăți transformă ghimbirul într-un „medicament” natural, recomandat în tratarea multor probleme de sănătate.

Tratează durerile de gât

Fie că ai răcit sau ai tras aer rece în piept, ai senzația că mii de ace îți înțeapă gâtul de fiecare dată când înghiți. Uscăciunea gâtului, roşeața şi durerea locală accentuată sunt cele mai comune simptome ale faringitei şi ale amigdalitei. În acest caz, un sirop de ghimbir preparat în casă este remediul pe care ar fi bine să-l încerci.

Cum îl prepari: O linguriță de ghimbir proaspăt ras se fierbe cu o cană de apă. După ce s-a răcit, pui ceaiul într-un borcan, adaugi 4-5 felii de lămâie şi 3 lingurițe cu miere. Îl dai la frigider până capătă consistența unui jeleu. La o cană de apă fierbinte se adaugă 2 linguri din compoziție, se amestecă până se dizolvă şi se bea siropul cât mai cald.

Ghimbirul este benefic şi în cazul răcelii sau gripei. Combină o jumătate de lingură de pudră de ghimbir cu puțină scorțişoară. Fierbe amestecul 5 minute cu o cană de apă şi bea-l în fiecare seară, iar gripa va trece mult mai repede.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE