Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Cei mai importanţi paşi în păstrarea sănătăţii dinţilor

Sunday, 29 March 2015, 16:12 Sursă: REALITATEA.NET

1. Elimina din meniu dulciurile. Pentru binele dintilor tai, exerseaza putin autocontrol si incearca sa iti mai pui si poftele in cui in ceea ce priveste consumul dulciurilor. Da, sunt bune dar, in exces, vor degrada dintii. Evita pe cat se poate consumul in cantitati mari a tot ceea ce inseamna bomboane, prajituri, ciocolata, produse extrem de bogate in zahar, elementul cel mai periculos pentru dantura.

2. Renunta la bauturile racoritoare carbogazoase. Iti potolesc setea, sunt bune iar senzatia care ti-o dau bulele pe limba e minunata. In acelasi timp insa, sucurile de acest fel sunt la fel de periculoase pentru dinti precum zaharurile, afectandu-i atat din punct de vedere al coloritului cat si al sanatatii. Nimic nu pateaza si ingalbeneste dintii ami mult decat sucurile carbogazoase cu zahar.

3. Incearca sa eviti fructele uscate de genul semintelor sau alunelor, nucilor si alte astfel de alimente. Sunt bune dar au tendinta de a ramane pe dinti provocand astfel aparitia acidului si a tartrului, doua din cauzele primare ale deteriorarii danturii.

Vezi mai multe pe lyla.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL