Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CEDO, decizie în cazul Cameliei Bogdan: Judecătoarea, exclusă ilegal din magistratură

Tuesday, 20 October 2020, 11:40 Sursă: Realitatea.net

Judecătorii CEDO au decis că aceasta nu s-a putu apăra în momentul în care a fost exclusă din magistratură. Prin urmare, aceștia au decis că statul român trebuie să plătească daune în valoare de 8.000 de euro pentru faptul că aceasta nu s-a putut apăra.

Camelia Bogdan este judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare și a dispus recuperarea unui prejudiciu de 60 de milioane de euro în dosarul ICA (Institutul de Cercetări Alimentare).

Vă reamintim că judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură pe data 8 februarie 2017, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea s-ar fi aflat în conflict de interese deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei şi corupţiei funcţionarilor APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

Magistratul a contestat decizia CSM la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătorii Curţii Supreme admițând recursul acestia și stabilind ca judecătoarea să fie sancţionată disciplinar prin mutarea, pe o perioadă de 6 luni, de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL