Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce sunt trigliceridele şi cât de periculoase pot fi

Tuesday, 23 February 2016, 16:27 Sursă: REALITATEA.NET

Trigliceridele se află în majoritatea grăsimilor şi uleiurilor vegetale şi animale, şi, asemeni colesterolului, pot avea efecte adverse asupra organismului uman (atunci când sunt consumate excesiv).

Ele sunt în acelaşi timp şi o sursă vitală de energie, precum şi cea mai comună formă de grăsime întâlnită în corp. Trigliceridele provin din alimentele consumate, dar pot fi şi sintetizate de către ficat, sub formă de grăsimi, carbohidraţi şi proteine.

Organismul uman transformă mâncarea îngurgitată în calorii; foloseşte o parte dintre acestea în scopuri energetice, în timp ce restul sunt înglobate sub formă de trigliceride şi purtate de sânge prin corp, apoi depozitate sub formă de celule grase.

Caloriile în exces se păstrează sub această formă, indiferent de tipul alimentelor pe care le consumi. De aceea, cu cât produci mai multe calorii decât poate organismul să ardă, cu atât există mai multe şanse să te îngraşi. Totodată, nivelul trigliceridelor din sânge se va resimţi, înregistrând cote crescute la analizele medicale.

Sursa: descopera.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL