Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce schimbări se fac în Guvern după moțiunea de cenzură

Tuesday, 18 June 2019, 23:58 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul PSD-ALDE, întărit de eșecul lamentabil al moțiunii de cenzură, va trece probabil în forță prin OUG unul dintre cele mai controversate proiecte legislative care vin din epoca Dragnea - Codul administrativ.

OUG-ul contestat de Opoziție include prevederi controversate: aleşii locali primesc pensii speciale, Guvernul dă undă verde folosirii limbii minorităţilor naţionale în relaţia cu statul. Totodată, vor putea face parte din Guvern persoanele care au suferit o condamnare penală, dacă a intervenit reabilitarea.

Citește și Bombele din Codul Administrativ. O nouă ordonață controversată, pe masa Guvernului Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat după trecerea hopului cu moțiunea că ia în calcul restructura Guvernului în Parlament. Dăncilă spune că pregăteşte şi o evaluare a miniştrilor.

"Cred că trebuie să punem accent pe competența miniștrilor, pe modul în care își îndeplinesc programul de guvernare. Eu nu cred că trebuie să mai mergem neapărat pe idee, dacă e susținut de X trebuie să mergem cu el în guvern", a declarat marți Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a mai anunțat că în luna iulie, după Congresul PSD din 29 iunie, va fi făcută o evaluare pe primele șase luni ale acestui an a activității Guvernului, pe fiecare minister în parte.

Încurajată de rezultatul obținut la moțiunea de cenzură de marți, care a fost respinsă, premierul Viorica Dăncilă a spus că ia în calcul și o restructurare a Guvernului, ceea ce ar presupune un vot al Parlamentului.

„Luăm în calcul și restructurare, vom decide cu colegii pe ce variantă vom merge, astfel încât să nu mai avem aceste blocaje. Cred că rezultatul de la moțiunea de cenzură ne permite să avem o restructurare și să luăm în calcul acest aspect", a afirmat Viorica Dăncilă, marți seară, la România Tv.

Dăncilă îi reproșează lui Dragnea că a schimbat 3 guverne

Dăncilă nu a vrut să meargă pe varianta restructurării Guvernului în Parlament, dorită de  Dragnea în perioada când era lider al PSD.

Și preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat marţi că în opinia sa este nevoie de o remaniere a Guvernului, precizând că o să ridice această problemă în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat dacă este nevoie de remaniere guvernamentală, Ciolacu a spus: "Vreţi o părere a mea, personală? Că, totuşi, remanierea o să o facă doamna prim-ministru. Eu consider că da. Chiar mai mult, eu consider că e nevoie de o responsabilitate şi nu mă puneţi să dau nume".

El a adăugat că se poate lua în calcul o restructurare a Guvernului, dar "nu săptămâna viitoare".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL