Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce nu ar trebui să îi spui NICIODATĂ iubitului tău: l-ar putea pune pe fugă

Friday, 25 May 2018, 19:54 Sursă: REALITATEA.NET

Iată câteva dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le aminteşti niciodată în prezenţa iubitului tău: 

Mama ta crede că ai fi putut avea pe cineva mai bun

Este normal ca părinţii tăi să îşi dorească doar ce este mai bun pentru tine, aşa că nu este exclus să fie nemulţumiţi de orice pretendent la inima ta şi să nu se străduiască să ascundă acest lucru. Totuşi, să îi spui acest lucru partenerului tău nu va face decât să creeze un sentiment de nesiguranţă în interiorul său. Câtă vreme tu te simţi împlinită în relaţia de cuplu, nu ar trebui să permiţi temerilor nejustificate ale părinţilor să afecteze dinamica dintre tine şi partenerul tău. În plus, gândeşte-te la toate ocaziile în care întreaga ta familie va fi reunită de acum înainte: eşti sigură că vrei să creezi o atmosferă tensionată la fiecare Crăciun petrecut împreună?

Nu este cel mai „înzestrat” partener pe care l-ai avut

Nimeni nu se compară cu partenerul tău şi nici măcar nu te gândeşti la posibilitatea de a-i fi infidelă. Totuşi există momente când te gândeşti la un fost iubit cu care ai împărtăşit clipe cu adevărat fierbinţi – este un lucru complet normal, ne asigură psihologii. Viaţa sexuală în cuplu se dezvoltă şi evoluează odată cu timpul, aşa că nu ar trebui să îţi creeze frustrări sau să te facă să îţi doreşti să renunţi dacă restul nevoilor emoţionale sunt împlinite. Lucrurile se vor îmbunătăţi, cu siguranţă, dacă vei comunica în mod deschis dorinţele pe care le ai, însă fereşte-te de comparaţii cu foştii: vei răni egoul iubitului tău, creând contextul unei discuţii complet neproductive.

Secretele celei mai bune prietene

Atunci când o prietenă te roagă să păstrezi un secret, anumite persoane ignoră acest „detaliu” şi le mărturisesc partenerilor de viaţă secrete care nu le aparţin. Oricât de apropiată ar fi relaţia dintre tine şi iubitul tău, gestul rămâne o încălcare a principiilor unei prietenii. De asemenea, partenerul tău ar trebui să respecte intimitatea altor persoane, aşa că nu comite indiscreţia de a-i mărturisi secrete care nu îl privesc.

Lipsa de entuziasm pentru o reuşită a sa

Competiţia între parteneri poate eroda o relaţie şi poate indica anumite aspecte disfuncţionale, aşa că nu neglija acest sentiment în cazul în care devine recurent. Deşi poate trăda gelozie, nesiguranţă sau frică de abandon, lipsa entuziasmului pentru o reuşită a partenerului nu ar trebui interpretată drept o lipsă de sprijin. Să vă păstraţi individualitatea şi să nu vă bucuraţi în mod egal de aceleaşi lucruri sunt lucruri naturale într-o relaţie, însă fii prudentă: fiecare ocazie de acest gen reprezintă o oportunitate de a crea o conexiune mai profundă, aşa că răspunde cu generozitate şi respect, chiar dacă entuziasmul tău nu se ridică la acelaşi nivel cu cel al partenerului.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL