Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce mare SFÂNT e sărbătorit azi. Se spune că Iisus l-a ținut în brațe!

Saturday, 20 December 2014, 10:35 Sursă: REALITATEA.NET

Este unul dintre părinții apostolici, cei care au primit învățătura de credință direct de la apostoli. A fost numit de creștini Teoforul (purtătorul de Dumnezeu) pentru marea sa dragoste de Dumnezeu, potrivit Agerpres.

Tradiția spune că Sfântul Ignatie ar fi fost, în pruncie, copilul pe care, luându-l în brațe, Iisus Hristos l-a arătat ucenicilor, spunându-le în ce mod poate omul să se apropie de Dumnezeu — cu nevinovăția pruncilor.

A trăit în vremea împăratului roman Traian (98-117) și a fost hirotonit episcop al cetății Antiohia din Siria. A fost închis pentru faptul că a refuzat să jertfească zeilor și condamnat să fie dus la Roma și aruncat la fiare, în circ, în fața poporului. A primit cu bucurie această sentință, socotind că se jertfește pentru Hristos.

În drum spre Roma, Sfântul Ignatie a trimis scrisori către bisericile din cetățile pe lângă care a trecut. Una dintre epistole a fost trimisă către prietenii din Roma, pe care îi ruga să nu intervină la autorități ca să îi fie schimbată sentința: "Sunt grâul lui Dumnezeu. Lăsați-mă să fiu măcinat de dinții fiarelor, ca să mă fac pâine neprihănită lui Hristos". Dorința i s-a împlinit la 20 decembrie 107, în circul de la Roma.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL