Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce înseamnă etichetele de pe fructe. Cum să te fereşti de CAPANELE de la raft

Wednesday, 15 November 2017, 17:59 Sursă: REALITATEA.NET

Cu siguranţă ai observat măcar o dată acele etichete sau stikere aplicate pe fructe sau legume. Pe lângă faptul că acestea ilustrează un logo, au şi un cod digital. Se pare că prin acest cod, producătorii încearcă să informeze consumatorul cu privire la produsul pe care-l achiziţionează. Iată ce reprezintă fiecare în parte.

Codurile formate din patru cifre care încep cu numărul 3 sau 4

Dacă pe stiker se regăsesc doar patru numere, înseamnă că fructul sau leguma a fost produs(ă) cu ajutorul unor tehnici agronomice moderne, care includ şi cantităţi mari de fertilizatori şi pesticide.

Codurile formate din cinci cifre care încep cu numărul 8

Atunci când întâlneşti acest stiker înseamnă că fructul a fost modificat genetic ca parte a procesului de creştere. Cercetătorii arată că pepenii, bananele şi papaya sunt fructele cel mai des modificate genetic.

Codurile formate din cinci cifre care încep cu numărul 9

Dacă întâlneşti acest tip de cod, înseamnă că fructul a fost cultivat prin vechile metode practicate de fermieri şi strămoşi: cu propriile mâini şi fără substanţe chimice.

Aceste produse sunt organice.

Fructe sau legume fără cod

De cele mai multe ori, oamenii încearcă să găsească fructe sau legume fără aceste stikere însă, acest lucru poate fi foarte periculos. Fructele care sunt importate trebuie să aibă întotdeauna o etichetă în acest fel, scrie eva.ro.

Dacă produsul nu are nicio etichetă, există un motiv pentru care aceasta să fi fost înlăturată şi, cu siguranţă, nu este în favoarea ta în calitate de consumator.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL