Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce efecte are includerea României în indicele JP Morgan

Thursday, 31 July 2014, 16:32 Sursă: AGERPRES

România este al doilea stat din estul emergent al Uniunii Europene — după Polonia — care se va alătura celor 13 țări incluse în 'GBI-EM Global Diversified 15 percent cap index", unde sunt și obligațiunile guvernamentale în monedă locală din Turcia, Brazilia, Malaezia și Rusia. Titlurile de stat emise de România vor avea inițial o pondere de 1,65%, a anunțat JP Morgan.

Anunțul potrivit căruia JP Morgan va include România, al doilea cel mai sărac stat din UE, în acest indice a majorat în ultimele săptămâni cererea pentru obligațiunile guvernamentale în lei și a sprijinit moneda.

Decizia JPMorgan vine după ce, în luna mai a acestui an, agenția de evaluare financiară Standard & Poor's a îmbunătățit ratingul atribuit României, la 'BBB minus' de la 'BB plus', pe fondul creșterii economice și al menținerii disciplinei fiscale din partea Guvernului. 'BBB minus' este primul rating din categoria investment grade, recomandat pentru investiții.

Standard & Poor's era singura mare agenție de rating care menținea România în categoria ''junk' (nerecomandată pentru investiții), în condițiile în care Fitch și Moody's plasează încă de anul trecut România în rândul statelor cu risc scăzut pentru investiții.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL