Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mănâncă două porţii de fructe pe zi şi vei vedea efectul uimitor asupra organismului

Monday, 27 November 2017, 23:53 Sursă: REALITATEA.NET

Aorta este un vas sanguin mare, care transportă sângele bogat în oxigen de la inimă în restul corpului. Anevrismul aortic reprezintă o zonă slăbită şi umflată în peretele aortei şi poate duce la slăbirea şi ruperea ei. Acest lucru poate pune viaţa în pericol, prin provocarea unei hemoragii masive.

În cadrul unui studiu, cercetătorii au urmărit timp de 13 ani mai mult de 80.000 de persoane cu vârste cuprinse între 46 şi 84 de ani. În timpul studiului, 1.100 de participanţi au avut anevrisme aortice abdominale şi 222 au avut rupturi de anevrism.

După examinarea obiceiuruilor alimentare ale participanţilor, cercetătorii au descoperit că persoanele care mâncau fructe de două ori pe zi erau cu 25% mai puţin predispuse dezvoltării unui anevrism aortic abdominal şi aveau un risc cu 43% mai mic de ruptură de anevrism, în comparaţie cu cei care mâncau mai puţin de o porţie de fructe pe zi.

Conform doctorulzilei.ro, un consum crescut de fructe ajută la prevenirea multor boli vasculare deoarece antioxidanții din fructe combat inflamația și astfel protejează împotriva anevrismelor.

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL