Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce boli riști să faci de-a lungul vieții, în funcție de luna în care te-ai născut

Thursday, 01 February 2018, 10:24 Sursă: REALITATEA.NET

Specialiștii au prezentat datele medicale ale peste 1,7 milioane de pacienți și au constat că luna în care te naști are un impact semnificativ asupra bolilor pe care le vei dezvolta de-a lungul vieții. Autorii prezentului studiu, Mary Regina Boland, Zachary Shahn, David Madigan, George Hripcsak și Nicholas P Tatonetti (publicat în Journal of the American Medical Informatics Association, în September 2015), arată că au analizat datele medicale din dosarele a 1.749.400 de pacienți deținute de Spitalul New York-Presbyterian și de Centrul Medical al Universității Columbia, ambele din SUA. Este vorba de pacienți născuți între anii 1900 și 2000, inclusiv.

„Drept rezultat, am obținut o plajă de 55 de boli care sunt semnificativ dependente de luna de naștere. Dintre acestea, 19 erau demonstrate deja în literatura de specialitate”, arată autorii.

Teoria nu este nouă, ea fiind enunțată chiar de părintele medicinei, Hippocrate, care a descris o legătură dintre anotimpuri și boală cu aproape 2500 de ani în urmă.

Fericiții „zodiacului bolilor”

Interesant este și că studiul arată că cei născuți toamna (octombrie – decembrie) trăiesc mai mult decât cei născuți primăvara (aprilie – iunie). În ce privește bolile cardiovasculare, persoanele născute în intervalul septembrie – decembrie sunt mai protejate față de cele născute în ianuarie – martie sau aprilie – iunie. Ca o sinteză a descoperirilor din acest studiu, vă prezentăm tabele realizate pe luni cu bolile cu risc mare legat de luna de naștere.

Ianuarie

Risc mare: Hipertensiune, Cardiomiopatie;

Februarie

Risc mare: Neoplasm malign cu leziune suprapusă a bronhiilor și a plămânilor;

Martie

Risc mare: Neoplasm malign primar al prostatei, Tulburare de valvă mitrală, Insuficiență cardiacă congestivă, Fibrilație atrială;

Aprilie

Risc mare: Angină, complicații cardiace de îngrijire, cardiopatie ischemică cronică;

Mai

Risc mare: Complicații cardiace, cardiopatie ischemică;

Iunie

Risc mare: Sindromul de pre-infarct; cataractă, incontinența urinară;

Iulie

Risc mare: ast, tumori;

August

Risc mare: probleme din cauza cheagurilor de sânge, probleme ale glandei tiroide;

Septembrie

Risc mare: Vărsături;

Octombrie

Risc mare: Infecție respiratorie acută superioară, mușcături de insecte neveninoase, boli venerice;

Noiembrie

Risc Mic: Cardiopatie ischemică cronică, Neoplasm malign cu leziune suprapusă a bronhiilor și a plămânilor, Tulburare de valvă mitrală;

Decembrie

Risc Mare: Vânătăi.

 

sursă: doctorulzilei.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL