Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Caz de infectare COVID-19 cu o nouă tulpină de coronavirus în Noua Zeelandă

Monday, 19 October 2020, 10:53 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Un bărbat testat pozitiv pentru coronavirus în Noua Zeelandă a fost probabil infectat în timp ce muncea pe o navă sosită din Australia, au declarat luni oficiali din sănătate, potrivit Agerpres. 

Bărbatul infectat a fost izolat, ca și restul membrilor echipajului, considerați contacte directe, până la finalizarea anchetei cazului. El a fost testat de două ori până acum.

Cazul, anunţat duminică, a fost iniţial considerat a fi primul de transmitere comunitară în trei săptămâni, dar acum pare probabil să fie un caz de "incursiune la frontieră", a declarat directorul general al serviciilor de sănătate Ashley Bloomfield.

Testarea genomului arată că infecţia este o tulpină de coronavirus nedetectată anterior în Noua Zeelandă, potrivit lui Bloomfield.

Bărbatul bolnav este un tehnician de electronică marină ce a lucrat recent pe o navă călătorind în Noua Zeelandă din Australia. El a purtat echipament de protecţie în timp ce lucra pe Sofrana Surville, care se întorcea luni spre Brisbane.

Vasul trebuia să navigheze  în mod normal în Pacific. Noul personal a venit  însă pe calea aerului din Filipine pentru a se alătura echipajului la Auckland, a spus Bloomfield.

O a doua navă din Noua Zeelandă pe care a lucrat bărbatul este de asemenea sub investigaţie, deşi Bloomfield a spus că este puţin probabil să fie sursa infecţiei.

Ken Rei este ancorată în largul oraşului Napier şi tot echipajul la bord va fi testat în calitate de contacte apropiate ale bărbatului. 

Până în prezent, în Noua Zeelandă au fost raportate 1.886 de cazuri, dintre care 25 de decese. Luni nu au fost raportate noi cazuri de COVID-19, având în prezent 37 de cazuri active.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL