Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câţi ani are cea mai bătrână pisică în viață

Thursday, 19 March 2015, 08:32 Sursă: AGERPRES

Recordul lui Tiffany Two, căci așa o cheamă pe venerabila felină, este cu atât mai impresionant cu cât ea a trăit, până acum, echivalentul a 125 de ani omenești.

Sharon Voorhees, stăpâna sa, a cumpărat-o dintr-un pet-shop din San Diego, California. Își amintește că a plătit pentru Tiffany Two suma de 10 dolari, pe care îi consideră ''cea mai bună investiție făcută vreodată'', conform site-ului oficial al Guinness Book.

În ciuda vârstei sale, Tiffany Two încă vede și aude bine. De altfel, chiar dacă pisica mai suferă din când în când de tensiune ridicată, Sharron Voorhees ne asigură că Tiffany Two ''nu este deloc slăbită, ba chiar poate urca și coborî scările''. Mai mult, adevărata deținătoare a celor nouă vieți proverbiale nu se teme nici de câini, probabil și datorită faptului că a fost ''colegă de cameră'' cu doi căței, achiziționați aproape odată cu ea.


Chiar dacă Tiffany a dispărut, la un moment dat, timp de doi ani din locuință, acum preferă să se plimbe și să doarmă mai mult în casă.

Precedentul record de ''cea mai bătrână pisică în viață'' îi aparținuse lui Poppy,care a murit, însă, la vârsta de 24 de ani.

Totuși, cea mai bătrână pisică din istorie a fost Creme Puff, din Austin, Texas, care, născută la 3 august 1967 și decedată la 6 august 2005, a trăit nu mai puțin de 38 de ani și trei zile.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL