Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cătălin Tolontan: Flori Dinu, mai importantă ca Dan Condrea. Ținea legătura cu autoritățile

Friday, 27 May 2016, 20:22 Sursă: REALITATEA.NET

Imediat după anunțul audierii directorului Hexi Pharma, Tolontan a precizat de ce a ales să comenteze acest subiect la Realitatea TV. 

"Am răspuns pentru Realitatea TV pentru că încă din primele cinci săptămâni ale acestei anchete, Realitatea TV a ales să relateze despre ce se întâmplă, cu echilibru, uneori cu vehemență, așa cum face fiecare dintre noi, mai bine, mai rău, încercăm să relatăm, ceea ce aflăm, a spus Tolontan. 

Jurnalistul Tolontan consideră că Flori Dinu deține suficiente informații despre scandalul Hexi Pharma, întrucât ea era omul de legătură. 

,,Flori Dinu este director general la Hexi Pharma și este mai importantă decât Dan Condrea în privința sistemului. Ținea legătura cu spitalele, cu Ministerul Sănătății, autoritățile, cu prestigioși medici din România de înalt nivel care au fost vectorul de reputație al acestui aranjament, care nu s-a numit Hexi Pharma, ci biocidele. 

Eu sper ca reținerea din această seară să nu fie o urmare a CSAT-ului de astăzi, pentru că în mod normal procurorii de caz sunt doi. Între procurorul de caz și CSAT nu există niciun fel de legătură.

Justiția acționează doar prin instrumentul procurorului. 

Sper ca să nu fi fost nevoie de intervenția statului român la cel mai mare nivel ca să nu se ajungă la audierea din această seară.

Indiferent cine ne face invitație să ne predăm sursele, răspunsul nostru este că jurnaliștii nu își trădeză sursele, în niciun context: nici în fața judecătorilor. 

E foarte important să separăm planurile: justiția e justiție, dar și semnalele statului sunt importante. Sunt sute de medici care vor să vorbească, dar pentru asta trebuie să le dai semnalul. Și faptul că Ministerul Sănătății a trimis la Parchet chestiunea cu Unitatea de Arși a fost un prim semnal astăzi, chiar a fost un semnal că ei doresc să se rupă de ceea ce a fost și ceea ce pacientul român și cotribuabil nu mai suportă. 

Am vorbit cu unul dintre medici care a spus că o chestie foarte inteligentă: starea preColectiv în sistemul medical nu mai există în România, nu ne mai putem întoarce pe 29 octombrie 2015, aia s-a terminat. Pacienții și noi medicii simțim lucrurile altfel, mi-a spus. Statul ar trebui să dea niște semnale clare în continuare", a spus Cătălin Tolontan la REALITATEA TV. 

 

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL