Cât de nesănătoşi sunt de fapt covrigii?

Monday, 25 August 2014, 18:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mihaela Costin, de la clinica Nutrishape, considera ca aceste produse au mai multe dezavantaje decat avantaje:

„Din lipsa de timp sau din obisnuinta, produsele de simigerie reprezinta una din principalele gustari pentru care opteaza romanii. Consumati in exces, covrigii ne pot periclita sanatatea.

In primul rand, favorizeaza supraponderalitatea si, prin continutul crescut de zahar, diabetul. Totodata, pot irita stomacul si colonul prin componenta lui indigesta. In plus, prin continutul mare de carbohidrati, consumati in exces covrigii pot favoriza aparitia bolilor de inima”.

Problema provine de multe ori din felul cum covrigii sunt preparati:

„Multe simigerii aleg sa fiarba covrigii in exces de zahar si substante ce potenteaza gustul. Un singur covrig contine 250-300 calorii, insa nu ofera niciun nutrient”.

Doctorul Serban Damian de la clinica Superfit avertizeaza asupra problemelor ce pot aparea in urma consumului de covrigi:

„Din punct de vedere nutritional, covrigul clasic (faina alba, apa, ulei, zahar, sare) este un produs cu densitate energetica mare (adica are o valoare calorica crescuta) si in acelasi timp o densitate nutritionala redusa (cantitate mica de micronutrienti importanti - vitamine, minerale), scrie csid.ro. Acest aspect poate fi imbunatatit daca se foloseste faina integrala si se mai adauga seminte”.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE