Principele Radu și Principesa Margareta, denunțați la DNA

Wednesday, 29 November 2017, 13:13, Sursă: REALITATEA.NET

Fostul președinte PRM Gheorghe Funar a trimis Direcției Naționale Anticorupție o plângere penală în care vorbește despre existența unui presupus grup infracțional organizat care ar încerca să treacă prin Parlament proiectul de lege care acordă Casei Regale statutul de persoană juridică de drept privat, propunerea legislativă fiind înaintată de liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. 

Adaugă părerea ta

Fostul primar al orașului Cluj a făcut sâmbătă, 25 noiembrie, o sesizare de 14 pagini la DNA împotriva lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și împotriva membrilor Casei Regale. Aceștia sunt acuzați de fals în înscrisuri, abuz în serviciu, trafic de influență și constituirea unui grup infracțional.

Mai exact, este vorba despre legea privind statutul Casei Regale. Gheorghe Funar îi acuză pe președinții Sentatului și Camerei Deputaților de formarea unui grup infracțional, care ar duce la jefuirea statului român.

Îi acuză pentru că au depus acea inițiativă legislativă prin care Casa Regală ar căpăta un alt statut juridic și ar primi în folosință pentru următorii 49 de ani Palatul Elisabeta și ar avea cheltuielile suportate de statul român, în valoare de 24 de milioane de euro anual, adică 2 milioane de euro pe lună.

Am trimis sâmbătă (25 noiembrie) o sesizare prin mail la DNA. Am avut șansa să primesc foarte multe informații despre Casa Regală și știu exact ce spun. Eu nu i-am acuzat pe cei pomeniți, pe Dragnea și Tăriceanu, pe Margareta Duda, Radu Duda, că sunt membrii acestui grup infracțional. Eu am cerut să fie audiați ca martori. Astăzi (luni 27 noiembrie), trimit sesizarea la DNA și prin poștă și cu semnătura mea. Cei de la DNA și românii vor afla din cele 14 pagini multe lucruri despre monarhie. Să se respecte Constituția României și să nu se înființeze împotriva voinței poporului român -exprimată prin referendumurile din 1991 și 2003- când poporul a votat pentru republică și împotriva monarhiei. Mă aștept ca proiectul propus de Trăriceanu și Dragnea să nu treacă, iar Margareta Duda și Radu Duda să intre pe ușa DNA. Vă dați seama că vor să le plătească 24 de milioane de euro pe an, adică 2 milioane de euro pe lună? Pe ce să cheltuiască atâți bani de la stat?”, a declarat Gheorghe Funar, citat de click.ro