Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CARANTINA prelungită cu 7 zile în municipiul Sibiu și alte localități. Deplasările în ziua votului vor fi permise

Friday, 27 November 2020, 23:43 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

În Municipiul Sibiu, rata de infectare este de 11,22 la 1.000 de locuitori, în Șelimbăr - 11,23 ,în Tălmaciu - 10,33, în Cisnădie - 7,75, iar în Mârșa - 5,06.

”Astăzi, 27 noiembrie a.c., a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În cadrul şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), oraşul Cisnădie şi oraşul Tălmaciu, precum şi instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârşa. Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesară adeverinţa eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinţei, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activităţii profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea”, precizează Prefectura Sibiu.

În weekend vor fi închise doar magazinele nealimentare din centrele comerciale.

”Legitimaţia de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării. În data de 5 şi, respectiv, 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor, precum şi a exercitării votului”, mai transmite instituția. 

De la debutul epidemiei, în județul Sibiu au fost raportate 13.501 cazuri Covid-19. Rata de infectare este de 7,49 la mia de locuitori. 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL