Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carantină parțială în Polonia

Thursday, 15 October 2020, 21:49 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Astăzi trebuie să ne întoarcem la recomandarea de bază pe care o cunoaștem încă din primăvară: să rămânem acasă", a spus premierul. 

Carantina parțială vizează mari orașe, precum Varșovia, care sunt considerate zone roșii. În aceste zone, colegiile și liceele vor fi închise și vor desfășura cursurile exclusiv online, iar programul restaurantelor va fi redus până la ora 21:00. În plus, a fost interzisă organizarea nunților, iar numărul persoanelor care pot participa la slujbe în interiorul bisericilor va fi limitat. De asemenea, va fi limitat numărul persoanelor care pot fi în același timp în magazine și în transportul în comun. Evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, iar sălile de sport și piscinele se vor închide. Adunările publice vor fi permise doar cu participarea a maximum zece persoane.

În zonele galbene, nunțile și petrecerile vor fi limitate la 20 de persoane, iar dansul nu va fi permis, informează hotnews. Școala va funcționa în sistem hibrid, restaurantele vor funcționa doar în sistem take away, piscinele și sălile de fitness vor fi închise, iar la adunările publice vor putea participa cel mult 25 de persoane. 

Premierul a reiterat apelul la responsabilitate și solidaritate din partea cetățenilor. ”Vom câștiga această bătălie numai dacă abordăm aceste recomandări - rigoarea pe care o implementăm astăzi - cu solidaritate și responsabilitate", a declarat Morawiecki, care a subliniat că rolul acestor măsuri este de a proteja sănătatea oamenilor. ”Primul obiectiv este de a-i izola și a-i proteja în special pe cei vârstnici, iar al doilea, de a evita un colaps al sistemului sanitar. Aplicăm restricții, dar în același timp ne dorim ca economia să rămână pe cât posibil funcțională”, a mai transmis Șeful guvernului. 

Joi, bilanțul epidemiei din Polonia a ajuns la 149.900 de cazuri de Covid-19 și 3.308 decese.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL