Caramitru, pentru realitatea.net: "Am cerut oprirea focului asupra BCUB. Imbecilul de Vadim a lansat invenţii"

Monday, 23 December 2019, 22:12 Sursă: CRISTIAN OTOPEANU

Autor: Realitatea.NET

Într-un interviu acordat site-ului realitatea.net, Ion Caramitru (77 de ani), în prezent directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a rememorat zilele Revoluţiei din 1989, inclusiv seara de 22 decembrie 1989, când a cerut să se oprească tragerile care vizau Biblioteca Centrală Universitară şi Palatul Regal.

Redăm mai jos fragmentul de interviu acordat jurnalistului realitatea.net Cristian Otopeanu, în care Ion Caramitru vorbeşte despre incendierea BCUB şi a Palatului Regal (Muzeul de Artă). Directorul TNB l-a criticat pe fostul poet şi politician Corneliu Vadim Tudor, pe care l-a numit "un imbecil", din cauza acuzațiilor potrivit cărora, printre altele, Caramitru ar fi ordonat foc asupra BCUB si a Palatului Regal, în seara zilei de 22 decembrie 1989.

- realitatea.net: De la cine au plecat vorbele "Fa-te ca lucrezi!", in loc de "Arata ca lucrezi!"? Aceste cuvinte au fost multi ani dupa Revolutie propagate in spatiul public, dar cine a fost autorul lor?
- Inventia lui Vadim Tudor, caruia trebuie sa ii "multumesc" si pentru vestea ca am ordonat foc impotriva Bibliotecii Universitare si impotriva Muzeului de Arta, cand eu am urlat ca un disperat acolo sa nu se traga. Iar el dadea explicatie la aceasta chestiune in felul urmator: "Da, asta era consemnul cu teroristii. El spunea sa nu se traga si atunci trebuia sa se traga". Bineinteles, sunt si eu pe lista lui neagra, lista celor care trebuie impuscati pe stadion, la numarul 36. Lista a fost publicata in "Romania Mare".

- realitatea.net: Care era interesul lui Vadim Tudor?
- Pai, interesul principal era sa ne dea pe noi jos de pe piedestalul pe care credea el ca ne-am urcat noi. Adica sa ne compromita. Dar cine sa ne compromita? Cantaretul de curte al coanei Leana Ceausescu? Domnul acesta minunat... Un imbecil si un individ care toata viata lui nu a facut decat sa linga talpile dictatorului.

CITEŞTE AICI INTERVIUL INTEGRAL ACORDAT DE ION CARAMITRU!

 

.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-24 08:00:41
ingineruul scirbit de viata

Ce hahalera imputita,Mai bine taceai profitor fara opera si fara patrie

2019-12-24 14:44:38
adrian mihai

Gustere, mai bine lamureste-ne de unde pana unde ai fost decorat de regina pentru "Servicii aduse Regatului Unit al Marii Britanii", pe aia ii stim firma serioasa, nu se joaca cu cuvintele ...In ce au constat acele servicii ?

2019-12-24 15:20:25
Nicolas

Tu si Mircea Dinescu doi farisei ai Revolutiei

Alte articole din: POLITICĂ