Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Canada refuză accesul fostului lider catalan Carles Puigdemont pe teritoriul ei

Monday, 29 April 2019, 20:01 Sursă: REALITATEA.NET

Societatea Saint-Jean-Baptiste (SSJB), care militează pentru promovarea limbii şi a culturii franceze, precum şi pentru independenţa provinciei Quebec, a spus că decizia Canadei de a interzice accesul lui Puigdemont este ''absolut ruşinoasă''.

''Canada acţionează încă o dată ca un complice al autoritarismului spaniol'', a afirmat preşedintele SSJB, Maxime Laporte, într-o declaraţie.

Laporte a adăugat că un avocat angajat de Carles Puigdemont va contesta luni decizia autorităţilor canadiene la Tribunalul Federal din capitala Canadei.

Puigdemont, care în prezent trăieşte în exil în Belgia, ar fi trebuit să efectueze la începutul lunii aprilie vizita în Quebec, unde urma să viziteze parlamentul regional (Adunarea Naţională a provinciei Quebec) şi să participe la o conferinţă de presă pe tema independenţei Cataloniei.

Înainte cu câteva zile de plecarea sa prevăzută de la Bruxelles cu destinaţia Quebec, Carles Puigdemont a primit un mesaj pe e-mail de la autorităţile canadiene în care era informat că autorizaţia sa electronică de călătorie (eTA) - o condiţie pentru cetăţenii străini exceptaţi de la viză pentru intrarea în Canada pe cale aeriană - a fost anulată.

Principalul actor al tentativei de secesiune a Cataloniei în octombrie 2017, Carles Puigdemont a părăsit Spania pentru a scăpa de urmărirea judiciară.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL