Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Campania de vaccinare anti-Covid din SUA, în pericol. Apelul lui Joe Biden

Tuesday, 08 December 2020, 23:49 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Fără măsuri urgente din partea Congresului în această lună, (...) există o posibilitate reală ca, după o primă campanie de vaccinare, aceste eforturi să încetinească şi să se oprească”, a atras atenția preşedintele ales al SUA.

În aceeași zi, președintele în exercițiu, Donald Trump, a semmnat un decret despre care a spus că va acorda prioritate livrărilor de vaccinuri în SUA înainte de export, întrucât ar putea rămâne fără doze după faza iniţială de vaccinare.

Apelul lui Biden vine în contextul în care a promis 100 de milioane de vaccinuri injectate în primele sale 100 de zile de mandat, informează Agerpres.
În paralel, echipa lui Donald Trump, președinte în exercițiu, a anunțat că, până în martie 2021, vor fi vaccinați 100 de milioane de cetățeni, deci un număr dublu de doze. 

Vaccinul produs de Pfizer/BioNtech ar putea fi autorizat în SUA în următoarele zile, urmând ca producătorul să livreze, în primă etapă, doar 100 de milioane de doze. 

Bilanțul epidemiei din SUA, cea mai afectată țară din lume, depășește 15,5 milioane de cazuri Covid-19 și 292.700 de decese.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL