Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cadre medicale din Galați, AMENDATE pentru că nu purtau mască de protecție în spital

Monday, 20 July 2020, 17:32 Sursă: Realitatea.net, hotnews

Nouă cadre medicale de la Spitalul Judeţean şi două de la Spitalul de Copii din Galaţi au primit amenzi de câte 5.000 de lei. Potrivit DSP, printre persoanele sancționate se află și un medic de la Spitalul Județean.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că unitatea are echipamentele de protecţie necesare şi anunţă că toate cadrele medicale amendate vor fi sancţionate şi de conducerea instituției. „Spitalul dispune de destule echipamente de protecţie, cadrele medicale sancţionate erau dotate cu echipamente de protecţie, dar nu îl purtau corespunzător. Cu siguranţă vor fi sancționate. Spitalul va face o anchetă, dar amenda probabil le va sensibiliza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Ionuţ Băneşanu.

În urma controalelor, inspectorii DSP au descoperit și alte nereguli pentru care s-au aplicat sancțiuni, anunță hotnews.ro

„Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa din dotarea unităţii a substanţelor dezinfectante pentru dezinfecţia veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite şi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL