Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câți bani primesc jucătorii Naționalei de fotbal după calificarea la Euro 2016

Thursday, 15 October 2015, 15:05 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit că tricolorii vor fi premiați cu maximum 150.000 de euro de jucător pentru calificarea naționalei la Euro 2016, în timp ce Federația va primi, din primele calcule, aproximativ 8 milioane de euro de la UEFA.

"Este o sumă fixă, dar este confidențială. Jucătorii nu au pus niciodată problema banilor, ba chiar au renunțat la 500.000 de euro, pentru ca Federația să aibă bani să investească în centrele regionale de excelență. Suma maximă pe care un jucător o va lua este în jur de 150.000 de euro", a declarat Răzvan Burleanu.

Jumătate din bani se duc la jucători, apoi la staff și antrenor, iar la juniori cam 1-2 milioane de euro, sub 50%. "Cu tot ce primim de la sponsori, avem 2 milioane de euro de investit, sunt bani mulți în Federație acum", a mai spus șeful FRF.

Potrivit acestuia, urmează să ne comunice UEFA situația sumelor. "Într-o lună-două, vom afla sumele. Este în jur de 8 milioane de euro. E vorba doar de calificare îin sine. O altă suma importantă vine din contractele de sponsorizare", a declarat Răzvan Burleanu la Sport.ro.

Naționala României s-a calificat duminică pentru a cincea oară la un Campionat European, după prezențele de la Euro 1984 (o remiză, 2 eşecuri), Euro 1996 (trei eşecuri), Euro 2000 (o victorie, 3-2 cu Anglia, o remiză, două eşecuri), unica ediţie la care am depăşit faza grupelor (0-2 cu Italia în "sferturi") şi Euro 2008 (două remize, o înfrângere).

Este pentru prima dată în istorie când, într-o campanie de calificare, România nu primeşte gol în deplasare, potrivit Stiri.Tvr.ro

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL