Bucureştenii, supăraţi pe primării. Locurile de joacă pentru copii arată ca după război

Friday, 07 August 2015, 14:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În loc de leagăne şi tobogane, mizerie şi vandalism. Aşa putem descrie mai multe locuri de joacă pentru copii, special amenajate în parcurile bucureştene. Multe dintre instalaţii sunt defecte sau uzate, iar cei mici se pot accidenta grav. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului fac frecvent controale, dar amenzile nu par să îi sperie prea tare pe oficialii din primăriile de sector.

Un loc de joacă pentru copiii din cartierul Militari arată ca după război. Leagănele sunt rupte, topoganele sunt defecte, iar băncile au fost furate.

"Există riscul să se accidenteze, plus că nu există un panou de afişare cu reguli, ora de funcţionare, pază", a afirmat Doru Niţă, comisar şef al ANPC:

Cei mai supăraţi sunt bunicii, pentru că locul de joacă aflat la doi paşi de casă nu mai poate fi folosit acum de nepoţi. Aceia care vin totuşi cu copiii au nevoie de multă răbdare şi de curaj.

Din păcate, cazul nu este izolat. La doi paşi se află un alt loc de joacă. Nici aceasta nu este mai sigur.

Şi în sectorul 1 al Capitalei multe dintre locurile de joacă nu au pază, iar unele dintre instalaţii sunt defecte.

Contactaţi de reporterii Realitatea TV, oficialii din primăriile de sector nu au oferit niciun punct de vedere. Amenzile pe care le riscă sunt cuprinse între două mii şi două sute de mii de lei. La ultimul control al inspectorilor ANPC au fost date peste 80 de amenzi în valoare totală de 311 mii de lei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL